Optimax 150-250 pk buitenboordmotoren

Beproefde motoren

De Mercury OptiMax brengt vaarliefhebbers al meer dan tien jaar snel, efficiënt en betrouwbaar naar hun plaats van bestemming. Niet verrassend, want met dat doel is de motor ook ontworpen. Ons unieke systeem voor directe brandstofinjectie (DFI) is krachtiger, zuiniger, betrouwbaarder en veelzijdiger dan alle andere DFI-systemen voor buitenboordmotoren. Waarschijnlijk is de OptiMax juist daarom wel 's werelds best verkochte direct ingespoten buitenboordmotor.

Het voordeel van Mercury's systeem voor directe brandstofinjectie

Hoe kleiner de brandstofdeeltjes, hoe beter de verbranding. Het DFI-systeem van de Mercury OptiMax injecteert een nevel van microscopisch kleine, verstoven brandstof- en luchtdeeltjes rechtstreeks in de cilinder. Deze brandstofdeeltjes zijn slechts een fractie van de doorsnede van een menselijke haar en verbranden daardoor sneller, schoner en vollediger. En dat leidt tot een lagere uitstoot, een grotere brandstofbesparing en betere prestaties van een motor die ook nog eens duurzaam is.

Onderscheid u van de rest

Wilt u zich onderscheiden van de rest zodat anderen het nakijken hebben? Dat kan. Wat snelheid, vermogen en acceleratie betreft, laat de Mercury OptiMax Pro XS de concurrentie ver achter zich. De Mercury OptiMax Pro XS-modellen zijn rechtstreeks afgeleid van de Mercury OptiMax racemotoren, waarmee meer wedstrijden zijn gewonnen dan met alle andere buitenboordmerken bij elkaar.

Het voordeel van een DFI-systeem

Bij het beproefde systeem voor directe brandstofinspuiting van de Mercury OptiMax vindt de meest efficiënte brandstof- en luchtvermenging plaats. De unieke zuigers leiden het mengsel van brandstof en lucht naar de bougies en de OptiMax-luchtcompressor levert efficiënt en precies de juiste hoeveelheid lucht voor een maximale verbranding. Bovendien is de OptiMax licht en onderhoudsvriendelijk. Al met al zorgt de OptiMax zo voor een flinke kostenbesparing.

Zuiger omhoog, zuiger omlaag

Een op- en neergaande zuiger: twee simpele slagen die het verschil in vermogen uitmaken. Met de OptiMax bieden we vaarliefhebbers een buitenboordmotor met een uitstekende acceleratie en topsnelheid die bovendien voor een duidelijke, duurzame brandstofbesparing zorgt.

 

 

Zoek een Mercury dealer

> Toon alle dealers

Prijsopgave?

Via een Mercury dealer kunt u direct de prijs opvragen voor ieder type Mercury buitenboordmotor.
Selecteer een dealer op de kaart hierboven. Klik daarna op prijsaanvraag in het rode vak rechts. (verschijnt op deze plek)