Mercury Marine kondigt gedurfde nieuwe visie aan met het elektrische Avator buitenboordmotor concept

Mercury Marine, een divisie van Brunswick Corporation (NYSE: BC), heeft het elektrische Avatorbuitenboordmotor concept aangekondigd. Dit is Mercury’s volgende stap in innovatie, geavanceerde technologie en engineering in de scheepvaart. Het concept van de elektrische buitenboordmotor zal voor het eerst te zien zijn op de Miami International Boat Show van 2022, in afwachting van de officiële introductie van elektrische buitenboordproducten later in 2022 en 2023.


Avator creëert een nieuwe beleving op het water voor Mercury’s wereldwijde klanten door een investering in elektrificatie te combineren met meer dan 80 jaar expertise in de scheepvaartsector. Dankzij Mercury’s leiderschap en reputatie op het gebied van hydrodynamica, corrosiebestendigheid, betrouwbaarheid en industrieel ontwerp zal het Avator concept een superieure gebruikerservaring bieden bij tal van vaartuigen en activiteiten.


“We zijn verheugd om deze gedurfde nieuwe fase van onze toekomstvisie, die alleen Mercury Marine kan waarmaken, formeel aan te kondigen”, aldus Chris Drees, President van Mercury Marine. “Elektrificatie is strategisch belangrijk voor ons. Dit concept geeft al een idee van hoe we onze belofte willen nakomen om in de scheepvaart toonaangevend te zijn op het gebied van zowel interne verbrandingsproducten als elektrische aandrijving. We tillen efficiëntie naar een hoger niveau, waardoor nieuwe manieren om van het water te genieten mogelijk worden gemaakt.”


Avator bevestigt Mercury’s streven naar duurzaamheid door het vooruitzicht te bieden van varen zonder directe emissies. Mercury gebruikt elektrificatie ook om varen toegankelijker te maken, met voorzieningen zoals verwisselbare accu’s en verbeterde draagbaarheid.
Mercury beschikt over de beste en meest deskundige technologie- en ontwerpteams in de sector, die vormgeven aan een nieuwe kracht in de scheepvaart ,waarmee het merk kan uitbreiden naar nieuwe toepassingen”, vertelt Tim Reid, Vice President Product Development & Engineering van Mercury Marine. “We zijn van mening dat huidige en toekomstige booteigenaars veel belangstelling zullen hebben voor voorzieningen zoals gemakkelijk verwisselbare accu’s en stille werking. We verwachten dat ons aanbod van elektrische producten in de loop van de tijd zal toenemen. Intussen zullen we blijven luisteren naar de feedback van de consument en de acceptatietrends blijven volgen.”


“Ons team neemt alles mee wat we weten over hoe consumenten onze producten gebruiken en integreert dat in Avator, waardoor een elektrisch aandrijfsysteem ontstaat dat een nieuwe maatstaf zal zijn in de scheepvaart”, aldus Drees.

 

Zoek een Mercury dealer

> Toon alle dealers

Prijsopgave?

Via een Mercury dealer kunt u direct de prijs opvragen voor ieder type Mercury buitenboordmotor.
Selecteer een dealer op de kaart hierboven. Klik daarna op prijsaanvraag in het rode vak rechts. (verschijnt op deze plek)