1st Mate, het eerste in de motor geïntegreerd man-overboord en op aanwezigheid gebaseerd antidiefstalsysteem.

Düsseldorf (20 januari 2020) - Brunswick Marine in EMEA lanceert op boot Düsseldorf een nieuw product voor de Europese markt: 1st Mate. 1st Mate van Mercury en Quicksilver is het eerste in de motor geïntegreerd man-overboord en op aanwezigheid gebaseerd antidiefstalsysteem. Met de fraai vormgegeven draagbare apparatuur voor maximaal 8 personen schakelt 1st Mate de motor uit of activeert het een alarm wanneer iemand overboord valt. Optioneel kan het systeem ook meldingen naar noodcontacten versturen. Wanneer de elektronische sleutel niet binnen het bereik is van de kapiteins apparatuur, wordt de motor uitgeschakeld of in bewakingsmodus gezet. Al deze functies beantwoorden aan een belangrijke behoeften van booteigenaars, namelijk veiligheid en beveiliging.

Video (Engels)

1st Mate bestaat uit een intelligente hub, een set draagbare apparatuur en een mobiele app die kunnen worden geïntegreerd met de aandrijfsystemen van een boot om potentieel levensreddende veiligheidsvoorzieningen te bieden en het eigendom te beveiligen. De drie belangrijkste voorzieningen zijn: een monitoring- en waarschuwingssysteem voor wanneer iemand overboord valt, een noodoproepsysteem en een antidiefstalsysteem voor de boot en/of motor(en).

Deze voorzieningen werken als volgt:

  • Monitoring- en waarschuwingssysteem voor wanneer iemand overboord valt.

Dit systeem beschermt de kapitein en tot maar liefst zeven passagiers.

Als het systeem detecteert dat de kapitein overboord is gevallen, stuurt het waarschuwingen naar de hub van het systeem, de app en alle draagbare apparatuur van de passagiers. Het systeem schakelt de motoren uit en stuurt via de app specifieke instructies naar de smartphones van de passagiers. De instructies helpen de passagiers bij het herstarten van de motoren en het veilig terugbrengen van de boot naar de locatie waar de kapitein overboord is gevallen.

Als een passagier overboord valt, stuurt het systeem op dezelfde manier waarschuwingen naar de kapitein en de andere passagiers. De kapitein ontvangt koersinstructies om de boot terug te brengen naar de locatie waar de passagier overboord is gevallen.

  • Noodberichten

Als de kapitein alleen met zijn boot uitvaart en er wordt gedetecteerd dat hij overboord is gevallen, dan stuurt het systeem een noodbericht naar een lijst met noodcontacten die de kapitein vooraf in de app heeft ingevoerd. Het noodbericht bevat de gps-locatie, de tijd en de datum van het ongeval. Deze functie is ook nuttig wanneer de kapitein niet alleen is en overboord valt, maar de passagiers om welke reden dan ook niet in staat zijn om de kapitein aan boord te trekken of de boot terug te brengen naar de locatie waar hij overboord is gevallen. This data is internal to Brunswick.

  • Antidiefstalsysteem

De kenmerken van de diefstalbeveiliging van het systeem variëren van de motortechnologieën van de boot. Het systeem biedt in elk geval motorvergrendelingsfuncties. Voor boten aangedreven door Mercurybuitenboordmotoren met Mercury SmartCraft technologie heeft het systeem niet alleen een ‘ontgrendelcommando’ van de app of de draagbare apparatuur van de kapitein nodig om de motoren te bedienen, maar moeten motoren die uit de boot zijn verwijderd ook een ‘handdruk’ van het systeem detecteren voordat ze opnieuw kunnen worden gestart. Marktintroductie: ca. eind maart 2020)

 

Zoek een Mercury dealer

> Toon alle dealers

Prijsopgave?

Via een Mercury dealer kunt u direct de prijs opvragen voor ieder type Mercury buitenboordmotor.
Selecteer een dealer op de kaart hierboven. Klik daarna op prijsaanvraag in het rode vak rechts. (verschijnt op deze plek)