Welkom in de wereld van Mercury

Mercury is leider in buitenboordmotoren technologie, met het modernste en breedste aanbod aan viertakt buitenboordmotoren dat in deze industrie beschikbaar is. Een wereld vol plezier, opwinding en vrijheid.

Garanties. Tevredenheid gegarandeerd

Mercury Buitenboordmotoren Catalogus downloadenWe weten dat we betrouwbare motoren bouwen. En we weten dat we ze gebruiksvriendelijk en intuïtief bedienbaar maken. Maar we weten ook dat maar weinig omgevingen zo onvoorspelbaar zijn als het water. Daarom bieden we de meest uitgebreide garantie in de branche voor het geval er iets misgaat. Zo zetten we ons in voor uw tevredenheid als dank voor het vertrouwen dat u ons schenkt.

Peace of mind

Elke Mercury buitenboordmotor, van de draagbare 2,5 tot en met onze Verado 300, die recreatief wordt gebruikt, komt in aanmerking voor 5 jaar verlengde fabrieksgarantie.

Klaar voor de toekomst

Elke recreatief gebruikte Mercury OptiMax en Verado buitenboordmotor wordt standaard geleverd met 3 jaar fabrieksgarantie. De dekking is op de laatste dag van uw garantie precies dezelfde als op de dag dat u uw motor heeft gekocht. De dekking is niet afhankelijk van de leeftijd van de motor, noch van het aantal gedraaide uren.

Gebouwd voor het water

Hetzelfde geldt voor onze exclusieve anticorrosiebescherming. Mercury biedt voor alle motoren van pleziervaartuigen een beperkte driejarige anticorrosiegarantie. Het maakt dus niet uit of u in zout of in zoet water vaart, zelfs onder de zwaarste omstandigheden bent u beschermd.

 

Regelaars

Kennis is macht

Waar u uw boot ook voor gebruikt, op het juiste moment over de juiste gegevens beschikken kan veel verschil uitmaken. Mercury’s SmartCraft technologie houdt u op de hoogte van alle essentiële motor- en milieugegevens. Of uw boot nu al is uitgerust met het SmartCraft systeem of dat u er later voor kiest, uw Mercurydealer kan u adviseren over het systeem dat het best bij u past.

Mission control

Mercury’s SmartCraft Digital Throttle and Shift-systeem (DTS) voor één of meerdere motoren zorgt voor een uiterst nauwkeurige en soepele bediening van uw buitenboordmotor. Anders dan bij traditionele mechanische systemen treedt er geen vertraging op zodat u direct en progressief accelereert en over het hele vermogensbereik meer controle hebt.

Soepele bediening

In tijden van hoge energiekosten kiezen vaarliefhebbers die het maximale uit een brandstoftank willen halen voor SmartCraft en de MercMonitor met EcoScreen. Op het digitale display met aanpasbare achtergrondverlichting worden motortrim, toerental, snelheid en brandstofverbruik continu bewaakt terwijl de bestuurder tips krijgt voor een optimaal brandstofverbruik. SmartCraft biedt u ook de voordelen van Troll Control, de sleepstand waarin u, afhankelijk van het model van uw boot, het toerental kunt instellen van 450 tot 1000 rpm door het telkens met 10 rpm te verhogen.

 

Mercury Propellers

Perfectie opnieuw uitgevonden

De prestaties, de kwaliteit en de mensen achter al onze propellers zorgen ervoor dat Mercury-propellers wereldwijd de toon aangeven op het gebied van schroeven voor buitenboord- en binnenboordmotoren. Het is geen toeval dat propellers van Mercury qua topsnelheid en acceleratie de andere merken ver achter zich laten: onze schroeven worden ontworpen door een team van toegewijde ingenieurs, bijgestaan door meer dan 160 jaar ervaring in het ontwerpen van propellers. Deze ervaring stelt ons in staat propellers te ontwerpen die de andere merken jaren vooruit zijn. Maar dat is nog niet alles – onze schroeven worden vervaardigd in Mercury’s speciale gieterij in Fond du Lac, Wisconsin, waar op basis van gesmolten metaal de allerbeste propellers worden gemaakt die tegenwoordig verkrijgbaar zijn.

Het juiste materiaal

De uitstekende prestaties van onze propellers zijn het resultaat van het gebruik van de beste materialen. Mercury’s toonaangevende propellers zijn vervaardigd van Mercury’s X7-legering, een gepatenteerd materiaal dat zich in tegenstelling tot gewoon RVStaal perfect leent voor de productie van onze performance propellers. Onze aluminium propellers zijn vervaardigd van MercAlloy, een gepatenteerde aluminium legering die tot een dunner blad leidt en daarmee tot minder weerstand. Voor extra zekerheid en betrouwbaarheid zijn Mercury propellers voorzien van de Flo-Torq II technologie, waarmee het onderwaterhuis wordt beschermd en u veilig thuiskomt als de propeller het zou begeven. Onze Flo-Torq assortiment naafsystemen omvat ook innovatieve geluidsreductie technologie, en alle Flo-Torq naven zijn zowel in zoet als in zout water corrosiebestendig.

De juiste propeller voor uw motor/boot

Het belang van de juiste propeller voor een boot/motor wordt vaak onderschat. Of je nu een professionele waterskiër, een cruiser of een weekendvisser bent, de propeller maakt het verschil. U kunt kiezen uit: aluminium-, RVS-, 3-, 4 en zelfs 5-bladpropellers, te gebruiken van pleziervaart tot wedstrijdboten.

 

Olie en smeermiddelen

Toonaangevende bescherming

Als uw buitenboordmotor heeft blootgestaan aan ruwe golven, veel vocht of een extreem hoog vermogen, is het tijd voor onderhoud met originele onderdelen en accessoires. Met zoveel bewegende delen heeft uw buitenboordmotor beproefde en hoogwaardige olie en smeermiddelen nodig die speciaal zijn ontwikkeld door onze ervaren en deskundige ingenieurs. Met onze speciale oliën en smeermiddelen levert elke buitenboordmotor optimale prestaties. Voor onderhoudswerkzaamheden zijn smeermiddelen van Quicksilver uw beste keus.

Op ons kunt u rekenen

Na een lange winter is niets zo opwindend als die eerste boottocht van het seizoen – tenzij u op het water merkt dat de motor niet start vanwege verstopte brandstofleidingen. Om die ellende te voorkomen, is het essentieel alle motoronderdelen regelmatig te onderhouden. Daarvoor biedt Mercury een aantal producten die ervoor zorgen dat uw motor het hele jaar door optimaal presteert, zoals brandstofadditieven, anodes, smeermiddelen, waterscheidende brandstoffilters en brandstoftanks. Al deze producten zijn speciaal ontworpen door onze ingenieurs. Vaarliefhebbers die voor onze producten en geavanceerde formules kiezen, verzorgen hun motor beter, voor een aanzienlijk langere levensduur.

De juiste producten

Om te kunnen blijven genieten van het prachtige design en van de precisie- en hightechafwerking is het van essentieel belang de originele onderdelen te gebruiken bij elke onderhoudsbeurt en elke toevoeging van accessoires. In tegenstelling tot aftermarktproducten garanderen originele accessoires montagegemak en een betrouwbare werking. Tenslotte zijn alle originele onderdelen en accessoires ontworpen door dezelfde mensen die ook onze motoren hebben ontworpen.

 

 

Zoek een Mercury dealer

> Toon alle dealers

Prijsopgave?

Via een Mercury dealer kunt u direct de prijs opvragen voor ieder type Mercury buitenboordmotor.
Selecteer een dealer op de kaart hierboven. Klik daarna op prijsaanvraag in het rode vak rechts. (verschijnt op deze plek)